Начало Общество Спокоен старт на изборния ден

Спокоен старт на изборния ден

СПОДЕЛИ

Изборният ден на територията на областта започна в спокойна обстановка, съобщават от пресцентъра на МВР-Пазарджик. Тази сутрин всички изборни секции бяха предадени на секционните избирателни комисии от охраняващите ги полицейски служители. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите.
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg.
Създадена е организация в звено „Български документи за самоличност“, което в днешния ден ще обслужва граждани от 8.30 до 19.30 часа. При необходимост там ще се  издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. От 21 май до момента в структурите на ОДМВР-Пазарджик са издадени общо 18 удостоверения за гласуване.
В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите, напомнят от полицията.
Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.
Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.