Начало Култура Според временните резултати ПФТС „Тангра“ е на второ място в танцовото шоу...

Според временните резултати ПФТС „Тангра“ е на второ място в танцовото шоу „Надиграй ме“

СПОДЕЛИ

За да подкрепите ПФТС „Тангра“, гласувайте със SMS на 14 500 с номер 12!

Победителят в 5-я сезон на популярното танцово състезание „Надиграй ме“ по БНТ2 – ПФТС „Тангра“ от село Попинци, отново се включи в надпреварата.

През месец май стартира осми сезон на предаването, в което на 11 юни попинчани премериха сили с танцьорите то софийския Клуб по спортни танци „Про Денс“.

След края на предаването, според временните резултати, ПФТС „Тангра“ е на второ място.

Ние сме доволни от резултатите и сме горди, че се представихме достойно и на ниво!
Искаме да благодарим на екипа за поканата в това невероятно танцово шоу! Благодарим също така и на танцьорите от клуб по спортни танци „Проданс“, които бяха страхотни и се представиха блестящо! Също така, скъпи приятели, благодарим на Вас, че ни подкрепихте по всякакъв възможен начин! Без подкрепата Ви нямаше да можем да бъдем толкова напред в класацията!
И не на последно място искаме да благодарим на най-невероятния и борбен човек, без когото нямаше да сме това, което сме – Mария Шангова!“, написаха танцьорите в социалните мрежи. 

За да подкрепите ПФТС „Тангра“, гласувайте със SMS на 14 500 с номер 12! Гласуването ще продължи до 18 юни!

Надиграването между отборите в телевизионното шоу на БНТ2 преминава през четири етапа. Новото е, че отборите не се конкурират помежду си, а се борят за оценките на журито и за зрителския вот, за да заемат по-добра позиция в съответното класиране – за фолклорни състави и за състезателни танци.

На финала ще участват три отбора от фолклорната група и три от спортните танци, събрали най-много гласове и точки.

Първи кръг – всеки отбор изпълнява танц по свой избор и във своя стил.

Втория кръг – журито определя народен танц за фолклорния отбор и спортен танц за неговия конкурент.

Трети кръг – отборите навлизат в територията на конкурента: изпълнителите на народни танци ще представят спортен танц по свой избор, а техните опоненти – хоро по избор.

Четвърти кръг – оркестърът изпълнява танци от различните стилове, а участниците трябва да ги разпознаят и бързо да затанцуват.

След края на всеки кръг журито поставя своите оценки (от 1 до 10), като обръща внимание на стила и характера на танците, на синхрона и правилното изпълнение и на артистичността и атрактивността на танцьорите.

Равностоен партньор на журито при определянето на победителя във всеки етап от състезанието са зрителите, които могат да изпращат SMS с номера на своя любим отбор на кратък номер 14500. В края на всеки тур, оценките на журито и получените гласове от телевизионните зрители оформят процентите подкрепа за всеки отбор.

Професионално жури:

Антоанета Асенова – дългогодишен солист на ансамбъл „Пирин“ и художествен ръководител на танцовия колектив „Бобов дол“;
Владимир Божилов – танцов педагог и участник в многобройни състезания по спортни танци в цял свят, както като танцьор така и като съдия;
Ани Михайлова – актриса, звезда от телевизионното предаване на БНТ „Шоуто на Канала“

ЦЯЛОТО ПРЕДАВАНЕ ВИЖТЕ ТУК

Снимки: ПФТС „Тангра“