Начало Препоръчани Спортен клуб по кикбокс „Оптикс“ с бронзов медал от първото си участие...

Спортен клуб по кикбокс „Оптикс“ с бронзов медал от първото си участие в Държавното първенство в стил К1

СПОДЕЛИ

Един от най-атрактивните бойни спортове се завръна в Пловдив след над шест годишно отсъствие. Благодарение на един от най-новите клубове в страната Bultras Fight Club градът под тепетата през уикенда бе домакин на голям турнир по кикбокс.  Държавното първенство в стил К1 – един от най-тежките стилове на ринг, се състоя в зала „Сила“.

Панагюрският спортен клуб по кикбокс „Оптикс“ се включи за първи път в битката за медалите в този стил с двама свои състезатели: Андрей Терзийски при юношите старша възраст, в категория 67 кг и Емануил Стефанов при мъжете, в категория до 71 кг.

Андрей Терзийски стигна до полуфинала, където загуби и се класира трети. Много малко не достигна на Емануил Стефанов да се окичи с медал. Той през цялото време водеше в мача, но получи много тежък удар с коляно в ребрата, който логично се отрази на представянето му.

„Предвид факта, че това е първото ни участие в държавно първенство в този стил, мога да кажа, че съм много доволен от представянето и на двамата. И Андрей, И Емануил се бориха мъжки, просто липсата на достатъчно опит оказва влияние, а и със сигурност с малко повече тренировки нещата ще се получат. Андрей, въпреки контузиите, които имаше на ръцете от предишни състезания, не се даде и показа воля и хъс, а Емо сам се убеди, че има сърце, биткаджия е, може много повече, само остава да работи още по-упорито и системно. “ – коментира треньорът Здравко Еров.