Начало Препоръчани Спортист Nº1 Иван Иванов стартира годината с медал

Спортист Nº1 Иван Иванов стартира годината с медал

СПОДЕЛИ

Спортист Nº1 на община Панагюрище за 2019 година Иван Иванов стартира годината с медал от Националния шампионат за юноши старша възраст(20 г).

На състезанията през уикенда в зала „Асикс Арена“ в столицата Иван дебютира на 3000 м и спечели безапелационно бягането в серията си, като „затвори“ останалите с близо една обиколка с мощен финален спринт, като остави далеч зад себе си вицешампионана 1500 м от предишния ден – състезателя на Евър – Варна Еркан Низан, който го водеше през цялото бягане.

Във втората серия обаче Мартин Балабанов от Мездра постигна по-добър резултат и така спечели титлата, а Иван се окичи със сребърния медал. Трети стана Валентин Къдринов от Пловдив.

„Много съм доволна от бягането, приличния резултат и най-вече от това, че Иван е здрав, защото близо 2 месеца след Балканското в Черна гора, по време на което Иван се контузи, се наложи да заменим бягането с плуване, за да поддържа някаква форма. Затова и прецених, че е най-добре да стартира в тази дисциплина, в която до сега не сме стартирали. Благодаря на всичките си състезатели, както и на господин Павлин Караколев за отношението, подкрепата и помощта“ – коментира треньорката Катя Кроснарова.