Начало Спорт Сребърни медали за 16-годишните хандбалистки на Панагюрище на Купа България

Сребърни медали за 16-годишните хандбалистки на Панагюрище на Купа България

СПОДЕЛИ

15267941_549591208573788_1134518080759078820_n

За 3 минути Купата на България се изплъзна от ръцете на 16-годишните ни хандбалистки.

В провелия се на 3 и 4 декември в гр. Хасково финален турнир за Купа България, панагюрските хандбалистки показаха изключително силна игра.

В групата нашите момичета се класираха на първо място, побеждавайки отбора на Велико Търново с 26:18 и Нови Пазар с разгромяващ резултат 38:7.

В полуфиналната среща панагюрки победиха и отбора на Сливница с 21:18.

Финалната среща за първото място бе най-драматичната битка с отбора на Бъки-Габрово, който е подсилен с две състезателки от Белене и който до момента побеждава останалите отбори със значителна разлика. В този финален мач панагюрските хандбалистки надиграха отбора на Габрово през 47 минути от 50 минути игрово време.

Първото полувреме завърши с два гола аванс за нашият отбор. Три минути преди края на срещата, при гол аванс за Панагюрище, съдиите отсъдиха несъществуваща дузпа в полза на Бъки и за две минути отстраниха най-силната състезателка в този мач за Панагюрище Мария Маслева.

Това сломи духа на нашия отбор и с човек повече Бъки успя да поведе и края на срещата бе даден при резултат 19:17 за габровки.

С изключително силна игра в този мач, отбелязвайки 12 гола във вратата на Бъки, Мария Маслева стана голмайстор на турнира с общо 34 гола.

Стиляна Добрева и Марина Чардакова намериха място в идеалната седмица на турнира.

Силна игра показаха двете вратарки Станислава Чакърова и Стоянка Варадинова.

С добра игра в защита се отличи капитанката на отбора София Пашова.

За доброто представяне на отбора помогнаха и всички останали състезателки: Катрин Чочева, Николета Иванова, Евелин Драганова, Йоана Робова и Стефани Навущанова.

Треньорите Любка Карагьозова и Георги Атанасов са изключително доволни от представянето на отбора. Подготовката на състезателките продължава, ще се работи там, където има слабости и на Държавния финал през юни девойките ще се борят отново за титлата.