Начало Препоръчани Станчовски и Брънков първи в клас RC4 на Рали Твърдица

Станчовски и Брънков първи в клас RC4 на Рали Твърдица

СПОДЕЛИ

Денис Станчовски имаше честта да бъде удостоен и с приза „Купата на Тодор Славов“

17-тото издание на рали Твърдица се проведе през почивните дни.

Националните шампиони на България в дисциплината рали за 2020 г. в клас RC4 Денис Станчовски и Явор Брънков взеха участие с Peugeot 208 R2 и извоюваха победа в клас RC4, като завършиха на трето място в генералното класиране.

Денис Станчовски имаше честта да бъде удостоен и с приза „Купата на Тодор Славов“, която се връчва на млади пилоти до 27 години.

Първото място в турнира грабна екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo. Те завършиха надпреварата с аванс от над две минути пред финиширалите втори Георги Василев и Стефан Добрев (Дианал Рейсинг, Mitsubishi Lancer Evo IX).

Организатори на събитието бяха АСК Престиж, Мотоспорт Академия Твърдица и Община Твърдица, а в него взеха участие общо 28 екипажа от различни класове. Следващото състезание от шампионата е рали Сърбия на 25 и 26 септември, а сезонът завършва в Шумен с рали Стари столици на 9 и 10 октомври.

„Въпреки трудностите, пред които се изправихме, завоювахме трето място в генералното класиране и първо място в клас RC4. Искаме отново да благодарим на организаторите, на отбора и на нашите партньори за всичко, и най-вече за това, че са до нас и ни подкрепят!“ – сподели пред ПИА младият талант Денис Станчовски.