Начало Без категория Стартира Международният фестивал по фойерверки – Панагюрище 2022

Стартира Международният фестивал по фойерверки – Панагюрище 2022

СПОДЕЛИ

Община Панагюрище за осма поредна година е домакин на Международния фестивал по фойерверки – Панагюрище 2022, който се провежда в продължение на три дни – 10, 11 и 12 юни.

През 2013 година за първи път в Панагюрище, а и на Балканския полуостров, се провежда такъв вид първенство. Тогава състезатели са представители от Чехия, Тайланд и Словакия. За всичките седем години на реализация на събитието, участие са взели над двадесет отбора, представили своите страни.

Днес, на 10 юни от 20:00 часа, на площад „20-ти април” се състоя официалното откриване на фестивала с концертна програма на невероятните Християна Лоизу, група „Диана Експрес” и група „MODICA”.

 

Кулминацията на вечерта беше неповторимото цветно шоу в небето. И тази година зрелищният спектакъл се наблюдава от многобройна публика. Подгряващата заря бе подготвена от фирма „Огнена хризантема“ ЕООД, град Панагюрище, а отборът от Германия доказа класата и професионализма си, като представи свободно фойерверк шоу и невероятно състезателно пиро-музикално шоу.

Организатор и финансираща Международния фестивал по фойерверки – Панагюрище 2022 е Община Панагюрище, съорганизатор – „Огнена хризантема“ ЕООД. Генерален спонсор е „Асарел-Медет” АД, с изпълнителен директор инж. Делчо Николов. Събитието се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД, с изпълнителен директор инж. Иван Чолаков.

Състезателните отбори се оценяват от жури в състав: г-н Никола Белишки – кмет на община Панагюрище, г-жа Галина Матанова – зам.-кмет на община Панагюрище, г-н Николай Пелтеков – генерален директор на „Асарел Медет” АД и г-н Желязко Гагов – директор на дирекция „Маркетинг” на „Оптикс” АД.

Концертната програма във втория ден – 11 юни, на Международния фестивал по фойерверки – Панагюрище 2022 ще започне със сензацията от Гласът на България Борис Христов и любимците на младото поколение – Pavell & Venci Venc`.

Свободно фойерверк шоу и състезателното пиро-музикално шоу ще представи отборът от Полша. Концертната програма ще продължи с рок рупа „SEVI”.

В последната вечер, 12 юни, своята заря ще представи отборът от Норвегия. Концертната програма е с участието на рок група „Bad Attitude” и легендарните Б.Т.Р.

Водещ на Международния фестивал по фойерверки – Панагюрище 2022 е Павел Владимиров – Павката, лице на Българска национална телевизия.