Начало Общество Стартира ремонтът на магистралния водопровод, крайният срок е 20 септември

Стартира ремонтът на магистралния водопровод, крайният срок е 20 септември

СПОДЕЛИ

Ексклузивни кадри от района на Втори подем на магистралния водпровод  край пазарджишкото село Бошуля, където утре ще започне ремонт на участък, дълъг 3,4 км.  засне екип на ПИА преди час. На място днес пристигнаха кметът Никола Белишки, заместникът му Георги Павлов и управителят на "В и К -П" Марин Вулев. На обекта ги очакваше Любомир Келчев – управител на фирмата-изпълнител на ремонтните работи "Аквамонт". 

Пред репортер на ПИА Келчев съобщи ,че първият камион с тръби вече е на митницата, след часове ще бъде тук и ще бъде разтоварен, "Имаме готовност да започнем полагането на тръбите. Теренът също е подготвен. Имаме протокол за регулярни доставки на тръбите, така че през почивните дни ще се работи. Крайният срок е 20 септември. Обектът  е много сложен, разчитаме на съдействие от страна на „В и К“ и Общинска администрация , защото сроковете са изключително кратки – това, което ще свършим за 2 седмици, нормално се извършва за 3 месеца." – коментира Келчев.

За сравнение – през 2009-10 година, когато  са били подменени около 4 км. от водопровода.,  срокът е бил  180 дни.

„Създадена е стройна организация на работата, очаква се ремонтът да приключи в срок. Има два начина за подмяна на тръбите – единият, по-евтиният, е тръба в тръба. Но когато се прилага той водата трябва изцяло да се спре. По-сложният вариант е чрез паралелен изкоп, на  който  вариант ние се спряхме. Прави се паралелен изкоп, новият водопровод се полага  в сервитутната зона на стария. Това се парви именно с цел да избегнем периоди на дълго спиране на водоподаването. „ – подчерта кметът Никола Белишки, който заедно със заместник-кмета Георги Павлов, управителя на „В и К –П“ Марин Вулев  и представители на няколко местни медии днес бяха в района на предстоящия ремонт при Втори подем.

Ето какво заяви кметът Белишки по повод предстоящите ремонтни работи: