Начало Общество Стартира Световният шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2019

Стартира Световният шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2019

СПОДЕЛИ

Община Панагюрище за седма поредна година е домакин на Световно първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2019, което ще се проведе в продължение на три дни – 17, 18 и 19 май.

Официалното откриване се състоя на 17 май от 20:00 часа, на площад „20-ти април”, с концертна програма на кралицата на съвременната българска поп сцена Мария Илиева и карловската рок група „Slippers”.

Кулминацията на вечерта беше неповторимото цветно шоу в небето. И тази година зрелищният спектакъл беше наблюдаван от многобройна публика. Подгряващата заря бе подготвена от панагюрската фирма „Огнена хризантема“ ЕООД, а отборът от Крим доказа класата и професионализма си, като представи свободно фойерверк шоу и невероятно състезателно пиро-музикално шоу.

Тази година на площад „20 април” са позиционирани няколко шатри, а едната от тях осигурява над 100 седящи места. За консумация се предлагат барбекю, безалкохолни напитки и наливна бира.

Организатор и финансираща Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България’2019 е Община Панагюрище, съорганизатор – „Огнена хризантема“ ЕООД. Генерален спонсор е „Асарел-Медет” АД. Събитието се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД и комплекс „Старосел”.

Официален партньор на първенството е пиротехническата компания „ORION ART“ – Москва, Русия.

Състезателните отбори се оценяват от жури в състав Никола Белишки – кмет на община Панагюрище, Христо Калоянов – председател на Общински съвет-Панагюрище, Нели Мърхова – изпълняващ длъжността „Човешки ресурси” на „Асарел Медет” АД, Даниел Даскалов – директор „Ресурсно осигуряване” на „Оптикс” АД. Наблюдател на първенството е Илья Бирюков – представител на фирма „Орион Арт”-Москва, Русия.

Концертната програма във втория ден, 18 май, на Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2019 ще започне с поп сензацията Тита и  любимците на младото поколение – Лъчо и Тото от „СкандаУ“. Свободно фойерверк шоу и състезателното пиро-музикално шоу ще представи победителят от 2018 година – отборът от Норвегия. Концертната програма ще продължи с рок група „Лунапарк”.

В последната вечер, 19 май, своята заря ще представи отборът от Латвия. Концертната програма е с участието на Йоанна Димитрова и рок група “SEVI”. Поради здравословни проблеми участието на Pavell & Venci Venc’ се отменя, а на сцената ще излезе младата изпълнителка Михаела Маринова.