Начало Култура Стартира Второто световно първенство по фойерверки „Огън, цвят и фантазия”

Стартира Второто световно първенство по фойерверки „Огън, цвят и фантазия”

116
0
СПОДЕЛИ

52a1855ad5419_large

Три дни вечерното небе над Панагюрище ще бъде озарявано от фойерверки и красива заря.

Вчера вечерта бе открито Второто световно първенства по фойерверки „Огън, цвят и фантазия” – Панагюрище 2014.

Близо два часа за жителите на общината и гостите на града пяха заедно с доайените на българската рок музика – музикантите от група „Диана Експрес” в оригиналния си състав – Илия Ангелов, Митко Щерев, Александър Георгиев, Живко Топалов и Бисер Йосифови. Златните хитове на група „Диана Експрес” и незабравимите мелодии на Митко Щерев докоснаха по неповторим начин душите на хората на площада. А той не се беше пълнил от години така. Изключителна атмосфера и заряд витаеха в пространството. Хитовете на „Диана Експрес”: „Синева”, „Нежно постоянство”, „Душа”, „Утре”, „Блус за двама”, „Влюбено сърце”, „Наследство” доставиха изключително удоволствие на всички, върнаха ни години назад, събудиха красиви емоции.

IMG_5185
Снимка: Мария Перфанова
IMG_5182
Снимка: Мария Перфанова
Снимка: Мария Перфанова
Снимка: Мария Перфанова
Снимка: Мария Перфанова
Снимка: Мария Перфанова

Първият отбор, с който стартира конкурсната програма, беше отборът на миналогодишния победител в първенството – Чехия. Представители на Германия направиха подгряващата заря.

Днес ще се състезава отборът на Италия. Преди това, от 20:30 часа ще е концертът на Жана Бергендорф– финалист от Х FAKTOR. Конкурсната програма ще започне в 21:30 часа отново с  подгряваща заря на представителите от Германия. От 21:40 часа ще бъде състезателната програма, която включва фойерверк шоу и пиро – музикално шоу. От 22:00 часа е концертът на рок – група „MODICA” – Панагюрище.

Повече снимки от вечерта може да видите във фейсбук страницата ни.