Начало Общество Стефан Мирев и Гинче Караминова се срещнаха с посланика на Германия

Стефан Мирев и Гинче Караминова се срещнаха с посланика на Германия

66
0
СПОДЕЛИ

snimka

Заместник областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев проведоха работна среща с временно управляващия посолството на Федерална република Германия д-р Петер Колб, който днес посети Пазарджик. Основен акцент в разговорите бе интеграцията на малцинствата в региона и справянето с бежанския поток.

Госпожа Караминова запозна немския дипломат с основните задачи и дейности на Областния съвет по етнически и интеграционни въпроси, в който членуват представители на общини, институции и неправителствени организации. Д-р Петер Колб подари на администрацията луксозно немско издание включващо фотографии на забележителности от различни региони на Германия. Гинче Караминова връчи на госта рекламен диск за област Пазарджик и книга с илюстрации на Родопите, на които д-р Колб е почитател.

snimka 2

Преди срещата в областната администрация, д-р Колб посети Центъра за специализация и професионална подготовка /ЦСПП/ Пазарджик, Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в град Пазарджик, Центъра за работа с деца на улицата в с. Алеко Константиново и местното ОУ „ Свети Климент Охридски”.

Визитата на д-р Петер Колб е в рамките на подготовката на предстоящото в Пазарджик посещение на цялата комисия по вътрешни работи и спорт в Ландтага на провинция Долна Саксония, което ще се проведе до края на м. април