Начало Общество Стефан Мирев с въпрос за ремонта на пътя Стрелча-Панагюрище-Белица-Вакарел към министъра на...

Стефан Мирев с въпрос за ремонта на пътя Стрелча-Панагюрище-Белица-Вакарел към министъра на регионалното развитие

СПОДЕЛИ

Народният представител  Стефан Мирев постави, в рамките на Парламентарния контрол, въпрос на министъра на регионалното развитие и благоустройството г-н Андрей Цеков, за това на какъв етап е процедурата по ремонта на пътя Стрелча-Панагюрище-Белица-Вакарел?

Въпросният път е с обща дължина около 60 км. От тях 40 км са на територията на общините Стрелча и Панагюрище, а останалите преминават през Софийска област.
Още през 2022 г. бе обявено, че има подадени оферти за проектиране на ремонтните дейности за участъка в област Пазарджик, а от отговора на министъра стана ясно, че одобрен проект ще има вероятно през месец юни тази година. След това ще бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител, което означава, че ремонтът ще стартира евентуално през 2025 г.
За участъка на територията на област София пък процедурата е още на етап подаване на оферти за проектиране.
В отговор на реплика на г-н Мирев, регионалният министър увери, че забавянето на процедурата, обявена от ОПУ-София, няма да се отрази на изпълнението на ремонта в участъка от област Пазарджик.
“Пътят от Стрелча и Панагюрище през Поибрене, Белица и Вакарел е изключително важен, както за бизнеса, така и за всички, на които им се налага да пътуват до София, тъй като поради лошото му състояние са принудени да обикалят през Гелеменово и АМ“Тракия“. С това пътуването им се удължава с над 50 км.”, изтъкна от Парламентарната трибуна  Стефан Мирев.