Начало Общество Стефан Мирев за приоритетите в предстоящия мандат

Стефан Мирев за приоритетите в предстоящия мандат

СПОДЕЛИ

„В досегашната си работа не съм отказвал да се срещна с някой, който иска да разговаря с мен. Занапред също няма да отказвам. Смятам, че досегашната ми работа е допринесла за добрия резултат в преференциялния вот и резултатите от изминалите избори, които получих“. Това каза в предаването „Точно днес“ на БНР областният управител на Пазарджик и новоизбран депутат от ГЕРБ-СДС Стефан Мирев.

Относно приоритетите в предстоящият мандат, ще бъдат свързани с развитие на инфраструктурата, образованието, здравеопазването.

Реклама

„В Пазарджик ще бъде изграден изключително важният инфраструктурен проект – западния околовръстен път, който ще облекчи тежкотоварния трафик в града. Отсечката ще е с две платна, две ленти за движение, предвиждат се 4 нови кръгови кръстовища, които ще бъдат изградени. Стартираха и много важни ремонтни дейности на републиканските пътища – Пазарджик-Батак, Пазарджик-Белово. Залагаме в програмата и ще работя активно да бъдат ремонтирани и второкласните и третокласните пътища“, подчерта Мирев.

Предстои ремонт и на пътя Пазарджик-Стрелча, който е в много лошо състояние. Също така участъци от пътя Огняново-Исперихово.

Друг основен приоритет, който настояшият областен управител си поставя е осигуряване на средства на АПИ за първоначално проектиране и последващо възлагане на ремонтни дейности на пътя Панагюрище-София през Белица.

Продължава и санирането на многофамилните сгради в града.

„Това е въпрос, който е поставян многократно в предизборната кампания. Интересът към програмата е голям. В областта до момента изцяло са обновени 69 сгради. Има нови 194 заявления от сдружения, за които се очаква финансиране. Ще търся всички възможни начини за осигуряване на средсвта, за да се реализира изграждането на колектор за отпадни води в Индустриалната зона на Пазарджик. В образованието с европейски средства през последния мандат в Пазарджик бяха обновени пет училища и едно общежитие. Искрено се надявам и активно ще работя, за да продължи обновяването на училища и изграждането на спортни площадки и зали“ допълни още новоизбраният депутат.

Стефан Мирев коментира и провелите се на 4 април парламентарни избори. По думите му в област Пазарджик пандемията е дала своето отражение – както върху предизборната кампания, така и върху самия изборен ден.

„ПП ГЕРБ показа един добър резултат. Имаме с един депутат по-малко, но това се наблюдава и при другите политически партии. Мисля, че едни нови избори не са необходими, защото не виждам каква по-различна ситуация може да настъпи от настоящата“, каза в заключение Стефан Мирев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК