Начало Общество Стойно Чачов: Не съм оказвал натиск на служители

Стойно Чачов: Не съм оказвал натиск на служители

СПОДЕЛИ
кметът на Стрелча Стойно Чачов

АБВ поиска оставката на старши комисар Рогачев заради кмета на Стрелча

Кметът на Община Стрелча Стойно Чачов отрече да е упражнявал натиск спрямо служителите в общината да подават молби за напускане. Това каза самият той по време на пресконференция, на която присъства и Румен Петков, председател на АБВ – партията, която издигна кандидатурата на Чачов за кмет, информира БТВ.

Днес десетки хора от града дойдоха да подкрепят Чачов. Той призна, че наистина е имало хора, които са подписвали такива молби за напускане, но подчерта, че това не е ставало под влиянието на натиск от негова страна.

През 2016 г., когато встъпил в длъжност, събрал своите служители, притеснен от неефективната им работа. Казал, че така повече не може да се работи и всеки, който иска да напусне, може да си подаде молбата.

Не става дума за каквато и да е икономическа злоупотреба. Аз настоявам правоохранителната и правораздавателната система да постъпи към господин Стойно Чачов така, както постъпва към господин Цветан Цветанов”, каза днес Румен Петков.

Сигналът срещу кмета бил подаден от служител, срещу когото се извършват проверки за злоупотреби и затова, по думите на Чачов, целта е той да бъде омаскарен.

Ако министърът не уволни областния директор, това означава, че той приема действията на „Икономическа полиция“ за нормални”, заяви лидерът на АБВ Румен Петков по повод директора на ОД МВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев.