Начало Местна власт Стойно Чачов положи за втори път клетва като кмет на Стрелча

Стойно Чачов положи за втори път клетва като кмет на Стрелча

СПОДЕЛИ

Иванка Илиева бе избрана за председател на Общинския съвет

На 12 ноември 2019 г. от 14.00 ч. в Ритуалната зала на Общинска администрация – Стрелча се състоя официалната церемония по полагане на клетва на новоизбраните общински съветници и кмет на община Стрелча в присъствието на областния управител на област Пазарджик г-н Стефан Мирев, председателят на ПП АБВ г-н Румен Петков, председателят и членовете на ОИК – Стрелча и много граждани.

Тържествената клетвена церемония бе открита от ВрИД Кмета г-жа Неделка Фингарова, а областният управител обяви заповедта и дневния ред на първото заседание на новоизбрания Общински съвет.
След полагане на клетвата и подписване на клетвените листове г-н Стефан Мирев поздрави кмета и общинските съветници и пожела на жителите на община Стрелча стабилното развитие да продължи и през следващия мандат.
В първото си приветствие като кмет втори мандат г-н Стойно Чачов благодари на съгражданите си за оказаното доверие, пожела успешен мандат на общинските съветници  и призова за повече единение между гражданите.
Кметът получи общинските символи на местната изпълнителна власт – кметската огърлица и ключа на Стрелча от г-жа Фингарова.
Новоизбраният общински съвет стартира процедурата по избор на председател. След проведено тайно гласуване с 8 на 3 гласа за председател на Общинския съвет за мандат 2019-2023 г. бе избрана г-жа Иванка Илиева.