Начало Здраве Стотици жени на профилактични АГ прегледи в новата панагюрска болница

Стотици жени на профилактични АГ прегледи в новата панагюрска болница

СПОДЕЛИ
гръден хирург

4_doktor_stetoskopОгромен интерес към безплатните профилактични АГ прегледи, организирани от МБАЛ „Събо Николов“, бе отчетен в здравното заведение. Кампанията на „Дни на отворените врати“, в която лекарите от Акушеро-гинекологичното отделение извършват цялостен преглед, стартира на 7 март и ще приключи на 7 април. До момента над 200 дами са били прегледани от специалистите на панагюрската болница.
„Профилактичните гинекологични прегледи на практика са онкопрофилактични. Те са насочени към профилактика на карцинома на маточната шийка и карцинома на млечната жлеза. При тези прегледи се диагностицират състояния, предхождащи карцинома, т.нар. преканцерози. Това е много важно за жената, тъй като открити навреме тези състояния се лекуват на 100% и не се достига до развитието на инвазивен карцином.” коментира началникът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ „Събо Николов“ д-р Георги Василев.
Графикът за извършване на прегледите в лечебното заведение бе запълнен само за броени дни, като към момента записването е преустановено.