Начало Общество Стоян Пъков очаква помощ след изгорял краварник

Стоян Пъков очаква помощ след изгорял краварник

СПОДЕЛИ

В нощта на 8 октомври 2020 година е изгорял част от обора на Стоян Пъков от Панагюрище. Сигнал за пожара подал човекът, който се грижи за животните.

„Той същевременно се беше обадил на 112 и пожарната пристигна преди мен. Момчетата се справиха супер, ако не бяха те, щеше да изгори половината стопанство„, каза в предаването „По първи петли“ на БНР Стоян Пъков:

„Много навреме пристигнаха и много хубава работа свършиха, в продължение на 8 часа гасиха“.

В краварника Стоян Пъков подредил цялата храна – бали с люцерна, със сено, но всичко изгоряло. Изгорели са и машините за обработка на балите, за мелене на зърно, за изсушаване, доилни агрегати.

Аз като застанах и погледнах какво беше и какво е станало, ми се преобръща сърцето„, допълни Пъков.

Стоян Пъков отглежда 36 животни – крави, юници, телета. За изхранването на животните Стоян Пъков се нуждае от помощ.

Пожарът е унищожил грубия фураж, но за щастие част от балите слама и зърното са били на друго място и не са засегнати от стихията.

„Трудно е човек да се издържа с животновъдство в България. Първо много трудно се намира работна ръка. Имам деца, но те не се интересуват от животновъдството. Не знам колко време ще издържа. Докато имам до мен работници. Откажат ли се те, отказвам се и аз“ – споделя Пъков.  „Много хора по селата, които гледаха животни, се отказаха.“ – допълва той.

Източник: БНР