Начало Препоръчани Стоян Зайков донесе бронз за СКТМ „Асарел-Медет“ от финалите на Млад Олимпиец

Стоян Зайков донесе бронз за СКТМ „Асарел-Медет“ от финалите на Млад Олимпиец

СПОДЕЛИ

След приключилия вчера финален трети етап на Националните турнири по тенис на маса „Млад Олимпиец“ до 15 години, Стоян Зайков завърши на трето място и се окичи с бронзовия медал. Той имаше нелеката задача да защитава първото място, което заемаше до момента, като още в първите си два мача се изправи срещу шампиона Димитър Стефанов от Варна и вицешампиона Ерен Бекир от „Стоянстрой“ Пловдив. Въпреки, че имаше своите много добри възможности Зайков не можа да се възползва от тях и отстъпи на съперниците си с 3:1 гейма.


Илия Воденичаров бе другата надежда на панагюрския клуб, който също бе един от фаворитите в турнира. Той стартира от седма позиция и имаше реален шанс за призовата тройка, но след няколко тежки мача успя да мине няколко позиции напред и се класира на пето място.
Пред момчетата предстоят още битки, които ще бъдат решаващи за националния отбор до 15 години, за който панагюрчетата се борят в момента. Преди това обаче този уикенд в „Арена Асарел“ им предстои финален кръг при мъжете в „Б“ група, където заедно с Асен Попниколов са водачи в класирането и само крачка ги дели от изкачването в горната „А“ група. Да им пожелаем успех и да ги подкрепим на 23 март от 11.00 часа.