Начало Препоръчани Стоян Зайков донесе първото злато на СКТМ „Асарел-Медет“ за сезон 2018/2019

Стоян Зайков донесе първото злато на СКТМ „Асарел-Медет“ за сезон 2018/2019

СПОДЕЛИ

Освен първи сняг, този уикенд донесе и първо злато за панагюрския отбор по тенис на маса „Асарел-Медет“. В морската столица Варна се проведе вторият етап от националните турнири за купата на България „Млад Олимпиец“ във възрастова категория до 15 години. Стоян Зайков, Илия Воденичаров и Доника Данкова бяха представителите на клуба, които мериха сили с най-добрите от Северна и Южна България.
Зайков стартира груповата фаза без загуба и продължи така до финала, като на полуфинала направи феноменален мач, отстранявайки с 3:0 водача във временното класиране и шампион за 2017 г. – Ерен Бекир от „Стоянстрой“ – Пловдив. На финала Зайков срещна Алекс Боев от „Тетрон“ – Плевен, над когото се наложи с 3:2 след изключително оспорван двубой.
Илия Воденичаров зае седмо място в крайното класиране, като успя да се пребори с тежко боледуване и въпреки липсата на тренировъчен процес, намери място сред най-добрите осем. За Доника тази година е дебют при по-големите и тя не успя да премине квалификациите, но пред нея стоят още две години в тази категория, за които има време да израсне и развие своя потенциал.
Добрата новина е, че Зайков и Воденичаров получиха повиквателно за националния отбор на България до 15 години и в началото на декември им предстои първо контролно с най-добрите осем в страната.