Начало Спорт Стоянстрой спори за Анелия Карова с Комфорт

Стоянстрой спори за Анелия Карова с Комфорт

СПОДЕЛИ

Отборите по тенис на маса, състезаващи се във Висшата лига при жените, се събират в края на тази седмица в Пловдив. В петък от 18.00 часа и в събота от 9.00 часа ще се изиграят нови пет срещи от ІІ кръг на редовния шампионат.

На старта шампионките от Стоянстрой (Пд) записаха четири победи, но отстъпиха с 0:4 пред най-сериозния си опонент за титлата – състава на Комфорт (Варна). Тогава пловдивчанки играха демонстративно, в знак на протест, заради неправомерното според тях картотекиране на Анелия Карова при варненки. Правата на Карова се държат именно от пловдивския клуб.

Сега се чака развръзката по казуса. Ако се окаже, че състезателката е била без права, то варненки губят всички срещи, в които панагюрката е играла в първия кръг. В другия случай Стоянстрой продължава първенството със загубата си от 0:4 срещу Комфорт, отбелязва Gustonews.bg.

Резултати от І кръг: Стоянстрой – 4:2 с НСА, 4:1 с Панагюрище, 4:0 – със Съединение и Търговище и 0:4 – с Комфорт (Вн); Съединение: 0:4 с Комфорт, Стоянстрой и НСА, 1:4 – с Търговище и победи с 4:2 срещу Панагюрище.

Засега с пълен актив от пет победи е варненският тим.