Начало Общество Стрелча празнува половин век като град и национален курорт

Стрелча празнува половин век като град и национален курорт

СПОДЕЛИ
Чачов
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Половинвековен юбилей като град и национален курорт отбелязва Стрелча. Тържествата вече започнаха на Илинден, когато в храма „Св. архангел Михаил“ бе отслужена литургия, а на обяд беше раздаден курбан за здраве.

На 26 юли в Историческия музей ще има представяне на литературни произведения, посветени на Стрелча, с начален час 15,00. От 17,00 часа пък е откриването на изложба-пленер „Днешна Стрелча през погледа на творците“.

Кулминацията на празненствата ще бъде на 27 юли. Денят ще започне със състезание по плуване от 10 сутринта. В 16,00 часа ще бъдат традиционните илинденски народни борби. Два часа по-късно в Историческия музей предстои тържественото връчване на званието „Носител на почетния знак на Община Стрелча“.Тази година то е присъдено на Николай Иванов.

В 19,00 часа на изхода на градчето към Панагюрище ще бъде открит постамент „Стрелча – 50 години град и национален курорт“.

Вечерта ще завърши с концертна програма на централния площад „Дружба“, част от която ще бъде награждаването на най-младия и най-възрастния жители на общината. На сцената ще се изяви ансамбъл „Чинари“. Финал на празненствата ще постави празнична заря.