Начало Без категория Стрелчани: Блокираме магистралата, ако не върнат Чачов на кметския пост

Стрелчани: Блокираме магистралата, ако не върнат Чачов на кметския пост

СПОДЕЛИ
кметът на Стрелча Стойно Чачов

Това е втори протест, в който стрелчани излизат в подкрепа на Стойно Чачов

Над 100 жители на община Стрелча се събраха днес пред Административния съд  преди наначалото на заседанието, на което се гледа казуса с отстраняването от длъжността кмет на Стрелча на Стойно Чачов.

С лозунги „Искаме си кмета Стойно Чачов“, „Вярваме в почтеността на българските институции“ и „Село Смилец си иска кмета“ протестиращите заявиха категорично, че искат кметът им да се върне на поста си.  Стрелчани предупредиха, че ако развръзката не е в полза на Чачов, са в готовност да затворят протестно магистралата.

До съдебния спор се стигна, след като опоненти на Чачов подадоха сигнал в Общинската избирателна комисия срещу него, че не е закрил или прехвърлил фирмата си „Българска асоциация по белот“ ЕООД. Тя е регистрирана през лятото на 2015 година, но Чачов е пропуснал да я посочи в декларациите си пред Сметната палата в началото и на двата си мандата, се казва още в сигнала. Той е подаден от бившия кмет на Стрелча Ильо Ильов, който беше и председател на Инициативния комитет, издигнал главния опонент на Чачов в местния вот през есента на миналата година – Георги Павлов.

„Очаквам едно адекватно решение от истински специалисти, а не мнение от десет човека, които нямат никакво юридическо образование и решиха съдбата на община Стрелча. Човекът, който пусна сигнала до Общинската избирателна комисия участва под някаква форма в изборите, които бяха преди два месеца. Фирмата, която се превърна в „ябълката на раздора“ никога не е развивала дейност в Стрелча. Това, което трябва, сме го спазили в законовоопределения срок, така че нека от тук нататък съдът да намери своето решение“, каза Стойно Чачов секунди преди да влезе в съдебната зала и бе категоричен, че пристъпва прага й обнадежден и положително настроен за развръзката.

Това е втори протест в подкрепа на Стойно Чачов. Навръх Стефановден над 150 човека излязоха на площада в съседната ни община, за да защитят кмета си. Според тях той се опитва да си върши работата, но шепа хора непрекъснато му пречат и плетат интриги.

Заседанието на Административния съд започна в 11:30 часа. Очаква се да стане ясно неговото решение малко по-късно днес.

Интересен факт е, че подобен е случаят с благоевградския кмет Румен Томов, но местната избирателна комисия не го отстрани от поста.