Начало Вдъхновяващи истории „Стрелчанска Коледа-2018“ събра рекордната сума от 9 003 лева

„Стрелчанска Коледа-2018“ събра рекордната сума от 9 003 лева

СПОДЕЛИ

В страницата си във Фейсбук кметът на община Стрелча Стойно Чачов съобщи на съгражданите си прекрасна новина:

Днес връчих по 474 лева на всяко едно от 19-е деца сираци, полусираци и деца с увреждания от община Стрелча. Благодарение на всички нас Коледа ще е по-усмихната, по-добра и по-топла за тези наши малки съграждани, към които съдбата не е била много благосклонна.

Снощи на концерта изпитах истинска гордост с Вашата съпричастност, с големите Ви сърца, с това, че всички се обединихме около каузата за децата на Стрелча. От първата благотворителна инициатива „Звезди рисуват за децата на Стрелча“, която се приведе в началото на декември по моя и на съпругата ми Дони Чачова инициатива, бяха събрани 5 900 лева. От продадени билети за концерта сумата е 1 287 лева, от дарения 1 600 лева, благотворителният базар събра 216 лева и 50 ст. Базарът е дело децата и учениците на детска градина „Д-р Стайко Стайков“, НЧ „Паисий Хилендарски“ и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

За мен беше чест и удоволствие за поредна година да открия това прекрасно събитие, в което се включваме всички ние, за да помогнем на децата в неравностойно положение. Аз и съпругата ми благодарим на всички, които се отзоваха да помогнат с каквото могат, за да може 19-те деца да изживеят една по-добра и по-щастлива Коледа.

Старт на концерта, който се проведе в НЧ „Просвещение-1871“, дадоха ангелите на Стрелча-мажоретният състав към НУ „Паисий Хилендарски“ с р-л г-жа Мария Бензарова. Специални благодарности изказваме и на популярните изпълнители, които пяха за каузата ни напълно безвъзмездно. Това са Ави Бенеди, Ана-Мария, Ивайло Герасимов, Светослав Стойчев, Дара Екимова, Галиана Арсова. За благородството си всички те получиха грамота Златно сърце за проявеното милосърдие и съпричастност към децата на Стрелча.

В края на събитието съобщих прекрасна на нашите съграждани. На Игнажден, по стара българска традиция, който влезе пръв в дома ви, такава ще е годината. В нашата община пристигна съобщението, че правителството отпуска на община Стрелча 1 милион 316 хиляди лева. Парите ще се използват за благоустрояване на банята и на спортния комплекс. Това е голяма оценка за мен и моя екип за 3 години от мандата.

Желая на всички весели празници!“