Начало Общество „Стрелчанската Коледа“ събра 2375 лева с базар и концерт

„Стрелчанската Коледа“ събра 2375 лева с базар и концерт

СПОДЕЛИ

str171215aЗа девети пореден път в община Стрелча беше организирана коледна благотворителна вечер „Стрелчанска Коледа 2015” за деца сираци, полусираци и деца с увреждания.По традиция патрон на инициативата е кметът на общината, съобщават от общинската администрация.
Програмата включваше коледен базар и кулинарна изложба пред читалище „Просвещение”, на които се предлагаха ръчно изработени сувенири, играчки, картички,сурвачки и кулинарни изделия.

В благотворителния концерт, който за първи път се проведе в читалищния салон се включиха децата от ОДЗ „Д-р Стайко Стайков, НУ”Паисий Хилендарски и СОУ „Св.Св.Кирил и Методий, самодейни състави от НЧ „Просвещение ”Стрелча и НЧ”Зора” в с.Дюлево.
Благотворителността е една от най-хуманните и смислени дейности. Благодарение на благотворителността се спасяват човешки животи, дава се здраве, надежда и шанс за по-добро бъдеще на изпаднали в нужда деца. Благотворителността е един от начините да направим средата, в която живеем наистина по-добра. Затова и тя е част и неотменна кауза за община Стрелча. Защото само всички заедно можем да направим живота на децата в неравностойно положение достоен, каза в приветственото слово, с което откри концерта кметът на общината Стойно Чачов. Градоначалникът връчи финансова помощ на осем новородени деца, а общата сума от дарения и продажби достигна 2375 лв.
Общинска администрация- гр.Стрелча изказва сърдечна благодарност на трите училищни колектива, на всички ученици, родители и самодейните състави, които се включиха активно в организацията и реализирането на благотворителния коледен концерт , базар и кулинарна изложба, както и на всички съграждани и гости, които подкрепиха „Стрелчанска Коледа 2015г.” Инициативата продължава и на 21 декември 2015г. в Балнеохотел „Роза“, където от 19.00 ч. ще се състои благотворителна вечер, съобщават от администрацията.