Начало Общество Студът отстъпва, до 15 градуса в събота и неделя

Студът отстъпва, до 15 градуса в събота и неделя

СПОДЕЛИ

Днес преди обяд над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, но без съществени валежи.

Около и след обяд от запад-северозапад облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно вечерта – над източните райони. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 7 и 12 градуса.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, но без съществени валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 8-11 градуса. Температурата на морската вода е 6-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е предимно значителна и все още на изолирани места ще превалява слаб сняг. Около и след обяд от запад ще настъпи процес на разкъсване и намаление на облачността, на места – до предимно слънчево време. Ще продължи да духа умерен, по билата – до силен, северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около минус 1 градус, на 2000 метра – около минус 6 градуса.

В събота вятърът ще отслабне, в много райони – и ще стихне. Ще бъде предимно слънчево. Преобладаващите температури ще бъдат: минималните – между минус 5 и нула градуса, максималните – между 10 и 15 градуса. В неделя отново ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще се затопли още малко.