Начало Общество Студено и ветровито ще е в четвъртък

Студено и ветровито ще е в четвъртък

СПОДЕЛИ

Днес ще остане ветровито с предимно умерен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се ориентира от югозапад, показва прогнозата на НИМХ. 

През нощта ще преобладава облачно време. В централните части на Дунавската равнина и Източна България все още ще има слаби валежи от сняг, които до сутринта в повечето райони ще спрат. Облачността от запад-югозапад ще започне да се разкъсва и намалява, но по-късно през деня от запад отново ще се увеличи. На отделни места, главно в планините, ще превалява сняг.

Преобладаващите минимални температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса, а максималните ще са от 0 до 5 градуса.

Над планините след временното разкъсване и намаление на облачността, по-късно през деня от запад тя отново ще се увеличи. На отделни места ще превалява сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна и максималната на 1200 метра ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра – около минус 12 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, преди обяд все още със слаби валежи от сняг. След обяд валежите ще спрат, а привечер и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който вечерта навсякъде ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са около 2 градуса. Температурата на морската вода е между 7 и 9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.