Начало Общество Сурвакарската група на Долна Секирна дари паричната си награда от фестивала в...

Сурвакарската група на Долна Секирна дари паричната си награда от фестивала в Попинци за лечението на Кирил Кирилов от Ярджиловци

СПОДЕЛИ
Снимка Спаска Костуркова, pia-news.com
restorant

Преди дни сурвакарите от Долна Секирна спечелиха първо място, медал, статуетка и парична награда в размер на 300 лева от XV-ия Фолклорен фестивал на маскарадните и кукерски игри – „Попинци 2018“ в община Панагюрище. Решението на групата било паричната награда да бъде дарена на Кирил Кирилов, който страда от онкологично заболяване. Паричната сума в размер на 300 лева от фестивала в панагюрското село Попинци е предадена на кмета на село Ярджиловци Данчо Данаилов за лечението на младото момче.

Сурвакарите от Долна Секирна са втората група от Брезнишко, която се включва в инициативата за Кирил Кирилов. Преди около седмица сурвакарската група на село Гигинци дари средства за същата кауза и апелира и други сурвакарски групи, жители и фирми от региона да помогнат. Дарителски кутии, които са поставени в търговски обекти в град Брезник помагат за набирането на средства за лечението на младото момче.

През почивните дни в центъра на пернишкото село се проведе благотворителен концерт в помощ на Кирил. Добрите хора събраха 5 566 лева и 55 стотинки чрез благотворителния концерт.

Zapadno.com