Начало Общество „Световно кафене” в град Панагюрище

„Световно кафене” в град Панагюрище

СПОДЕЛИ

В рамките на проект „Твоето бъдеще е в твоите ръце“, в гр. Панагюрище се проведе публична дискусия по метода „Световно кафене”, на която присъстваха представители на младежки организации от България, Румъния, Сърбия и Северна Македония, работодатели, кариерни консултанти, медии, преподаватели, образователни експерти и ключови фигури, отговорни за политиките в областта на младежката заетост и образование.

Основната цел на тази публична дискусия беше да се съберат конкретни идеи, предложения, успешни практики и опит, за това как да бъдат изграждани умения за заетост у младите хора. Участниците в нея обсъдиха кои са най-ефективните мерки за борба с младежката безработица, как да бъдат създадени подходящите условия и среда за адаптиране и прилагане на иновативни практики в областта на образованието и професионалното ориентиране.

Дискутира се формирането на визия за взаимодействие и диалог за необходимите промени, които да доведат до реално участие на млади хора, независимо от техния произход и социален статус, в регионалните политики на различни нива. Проект „Твоето бъдеще е в твоите ръце” по програма Еразъм+ на ЕС е изпълняван от СК “Топалов“ на територията на град Панагюрище.