Начало Общество Световно предизвикателство за деца “Global Children’s Challenge 2012“

Световно предизвикателство за деца “Global Children’s Challenge 2012“

СПОДЕЛИ

Вече трети ден учениците от 2в клас на СОУ „Нешо Бончев” с класния си ръководител Пепа Дюлгярова пътешестват по света. Как ли? С крачкомери.
Те са един от българските класове одобрени да участват в Световното предизвикателство за деца. Това е здравна програма, насочена срещу обездвижаването и наднорменото тегло сред подрастващите. Основното й мото е "Накарай света да се движи!" Целевата група са 8-12 годишни деца, на които програмата безплатно предоставя крачкомери и книжки "Стъпка по стъпка", в които вписват ежедневните си постижения.
Похвално е, че България се нарежда на второ място след Обединено Кралство Великобритания в Европа по активност, тъй като 108 класа от 84 български училища са одобрени за участие в Световно предизвикателство за деца 2012. Сред тях е и един клас от Панагюрище.
В продължение на 50 дни второкласниците ще носят крачкомери. Класът се състезава като един екип. Броят на направените крачки се записва всеки ден в книжка. Учителят сумира общия брой крачки, вписва ги в сайта, където се калкулират в км и отвеждат класа в една от 52 дестинации по света. Класът се придвижва напред в околосветското виртуално пътешествие като един отбор и всеки ден стига до географски забележителности. Учителят запознава децата с тези места и им показва снимки от тях. По този начин децата се мотивират да се движат повече, за да стигнат по-далече и да видят повече места.
Стартът беше даден на 19 септември с начална точка Ниагарски водопад. Днес малките пътешественици стигнаха Хамилтън. Чака ги и Торонто. Ще пътуват с различни превозни средства, ще се запознават с нови и интересни места. Но, за да се случи всичко това трябва да се движат, защото само така ще могат да пътуват. Светът ги очаква, а те са нетърпеливи да го обходят, макар и виртуално – за сега .

П.С. И ако срещнете малчуган, който със сериозен вид и отговорно поведение е тръгнал „да разходи крачкомера” не се учудвайте. Последвайте го. Движението е здраве.

Повече инфо: http://www.zeemaps.com/pub?group=412094&add=1
http://www.gccjunior.org/log-in?ReturnUrl=%2fteacher-resources