Начало Общество Световно предизвикателство за деца “Global Children’s Challenge 2012“

Световно предизвикателство за деца “Global Children’s Challenge 2012“

СПОДЕЛИ
restorant

Вече трети ден учениците от 2в клас на СОУ „Нешо Бончев” с класния си ръководител Пепа Дюлгярова пътешестват по света. Как ли? С крачкомери.
Те са един от българските класове одобрени да участват в Световното предизвикателство за деца. Това е здравна програма, насочена срещу обездвижаването и наднорменото тегло сред подрастващите. Основното й мото е "Накарай света да се движи!" Целевата група са 8-12 годишни деца, на които програмата безплатно предоставя крачкомери и книжки "Стъпка по стъпка", в които вписват ежедневните си постижения.
Похвално е, че България се нарежда на второ място след Обединено Кралство Великобритания в Европа по активност, тъй като 108 класа от 84 български училища са одобрени за участие в Световно предизвикателство за деца 2012. Сред тях е и един клас от Панагюрище.
В продължение на 50 дни второкласниците ще носят крачкомери. Класът се състезава като един екип. Броят на направените крачки се записва всеки ден в книжка. Учителят сумира общия брой крачки, вписва ги в сайта, където се калкулират в км и отвеждат класа в една от 52 дестинации по света. Класът се придвижва напред в околосветското виртуално пътешествие като един отбор и всеки ден стига до географски забележителности. Учителят запознава децата с тези места и им показва снимки от тях. По този начин децата се мотивират да се движат повече, за да стигнат по-далече и да видят повече места.
Стартът беше даден на 19 септември с начална точка Ниагарски водопад. Днес малките пътешественици стигнаха Хамилтън. Чака ги и Торонто. Ще пътуват с различни превозни средства, ще се запознават с нови и интересни места. Но, за да се случи всичко това трябва да се движат, защото само така ще могат да пътуват. Светът ги очаква, а те са нетърпеливи да го обходят, макар и виртуално – за сега .

П.С. И ако срещнете малчуган, който със сериозен вид и отговорно поведение е тръгнал „да разходи крачкомера” не се учудвайте. Последвайте го. Движението е здраве.

Повече инфо: http://www.zeemaps.com/pub?group=412094&add=1
http://www.gccjunior.org/log-in?ReturnUrl=%2fteacher-resources