Начало Интервюта Тайните на абитуриентския грим разкрива гримьорът Полина Петрова

Тайните на абитуриентския грим разкрива гримьорът Полина Петрова

153
0
СПОДЕЛИ
restorant

Мария МАСЛЕВА

Снимка: Людмила Пашова
Снимка: Людмила Пашова

Ето, че наближават и тазгодишните абитуриентски балове. Красивата рокля, стилната прическа и високите обувки са основни елементи във визията на младите дами за тази специална вечер, но нека си признаем – стане ли дума за важно събитие в живота едно от най-важните неща за перфектен завършек на външния вид е гримът. Какви са тенденциите в абитуриентския грим тази година? На какво да заложите, какво да избягвате и как да се представите в пълния си блясък, ни разказва гримьорът Полина Петрова.

-Здравей, Поля! Наближават абитуриентските балове. Какъв грим е най-добре да изберат момичетата за тази специална вечер?

Здравейте! Важно е избора на грим да бъде съобразен с роклята, но това не означава задължително, че цветовете трябва да са еднакви. Освен с нея момичетата трябва да се съобразят и с тена на кожата, цвета на очите, косата и индивидуалните черти. Ако роклята е бляскава с много камъни, гримът не трябва да влиза в противоречие с нея и тогава е добре да се заложи на свеж естествен грим, когато роклята е семпла имаме по-голяма свобода за съчетания на различни цветове.

-Какви са модните тенденции в абитуриентския грим, тази година?

Тази година имаме триумф на цветовете, но като най-актуален и открояващ се е синият цвят във всичките му разновидности тъмно, светло, чак до тюркоазено, следван от бледо розовото, пурпурно, блестящи, перлени и златисти цветове.

-Но кой грим според теб си остава класика?

Опушеният грим безспорно е вечната класика. Той е подходящ за официални събития и е най-предпочитан от клиентите ми.

поля3

-Кога се прави гримът, преди или след прическата?

Гримът задължително се прави след прическата, тъй като за направата на прическата се използват лакове, брокати и други фиксиращи продукти, които биха могли да повредят грима.

-Колко време отнема поставянето на грима?

Около 40-50 минути.

-Необходимо ли е да се прави пробен грим?

Пробният грим е препоръчителен за важни събития, като балове и сватби, за да може предварително да създаде визията, която се очаква, и в деня на събитието клиентката да бъде максимално спокойна.

-Знаят ли клиентите какво искат или разчитат изцяло на твоята преценка?

Щастлива съм, че клиентите се доверяват на моята преценка и се консултират с мен за това какво би им подхождало.

поля2

-Изброй няколко основни грешки, които момичетата са склонни да допускат при гримиране.

Най-често срещаната грешка е неправилно нанесен  фон дьо тен, с оставяне на рязка граница, за избягване на тази грешка съветвам нанасянето да продължи и в зоната на шията. В последно време удебелените вежди са страшно модерни, но за постигането им много момичета използват тъмен молив, с който ги очертават изцяло, затъмняват ги прекалено, изглеждат изкуствено и автоматично преместват фокуса от очите или устните върху тях. Съветвам да се използва пудра или матови сенки за постигането на естествена визия на веждите, моливът да се използва в случаите, когато липсват косъмчета за подпълването им.

-Няма никога да сбъркате с…….

Лек фон дьо тен, спирала, гланц за устни, малко руж и хайлайтър за естествена и свежа визия, с която определено няма да сбъркате.

-Има ли някакви тънкости, за да се запази гримът цяла нощ?

За професионалния грим не са нужни специални техники, които да се прилагат за запазването му. Той издържа, колкото е необходимо, докато не се свали с необходимите продукти. Трайността му се състои в това, че продуктите, които се използват са професионални, задължително се използват основи и фиксиращи продукти.

грим

-Пожелай нещо на абитуриентките.

Пожелавам им да изживеят една вълшебна нощ, изпълнена с много положителни емоции. Да се забавляват, да бъдат щастливи и успешни в предстоящите им начинания.

Всички, които искат да се възползват от услугите на Поля могат да открият координатите й на нейната Фейсбук страница – Polina Petrova – Make Up Artist.