Начало Любопитно Тайните на Ивет Лалова за перфектна фигура

Тайните на Ивет Лалова за перфектна фигура

СПОДЕЛИ

Олимпийски лекоатлет, европейски златен медалист и най-бързата българска състезателка по бягане – Ивет Лалова-Колио е същинско торнадо. На 37 години спринтьорката, която тази година представи България на Олимпиадата в Токио, изглежда по-добре от всякога, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7.

В Instagram профила си Ивет споделя съветите си за перфектна форма, които включват всичко от спорт до правилно хранене и позитивно мислене. Ето кои са тайните на спринтьорката, които можем да откраднем и ние:

Не се отказвай

Спортът изисква постоянство: това важи както за олимпийските лекоатлети, така и за тези от нас, които просто искат да влязат във форма. Ето защо упоритостта е основно оръжие в арсенала на Ивет. За българката Токио е пета поредна олимпиада, а поради COVID-19 пандемията подготовката за игрите трае много по-дълго от очакваното. В Instagram състезателката редовно споделя кадри от тренировъчния процес с хаштага #roadtotokyo (пътят към Токио – бел. прев.). “Тренировките са като строенето на пясъчен замък,” пише тя. “Може да не виждаме всички отделни зрънца пясък, но те са важни за крайния резултат”.


Яж омега-3 мастни киселини

Ивет знае, че добрата форма започва отвътре навън и затова залага на полезните омега-3 мастни киселини: “Омега-3 е семейство киселини, които играят ключова роля за здравето и добрата ни форма,” пише тя в Instagram. Състезателката ни съветва да ядем богата на мазнини риба, за да се снабдим с тях. “Който не обича риба, трябва да наблегне на храни като чия и орехи или да си ги набави чрез хранителни добавки,” заключава тя.



Намери своята общност

Освен упорита работа зад успеха на Ивет стои цял отбор от поддръжници: нейните треньори, фенове и, разбира сe, съпругът ѝ. Състезателката е омъжена за италианския спортист Симоне Колио и редовно споделя снимки с него. “Беше трудна седмица, но едно нещо остава неизменно – подкрепата на съпруга ми!” пише тя под публикация в Instagram. Правилната общност от хора, които ни мотивират, е ключова не само за олимпийските атлети, но и за всички нас. Ако искаш да направиш тренировките и здравословното хранене по-приятни, си намери приятели, които споделят същите интереси: така можете да си обменяте идеи, да спортувате заедно и взаимно да се окуражавате.


Намали стреса

Добрата форма не е въпрос само на тренировки и здравословна храна, а и на цялостен физически баланс. Ивет изглежда знае това и гледа да избягва излишното напрежение: “Стресът е най-големият враг на резултатите по време на състезание,” пише тя под своя снимка. “Той може да повлияе на всичко – от стареенето на кожата до хроничните възпаления, ефективността на мускулите и сърдечното здраве.” Как бори състезателката притеснението и неприятните мисли? Ако се вярва на Instagram профила ѝ – с холистичен подход. Ивет се старае да прекарва време на открито, да почива достатъчно и да взима подходящи хранителни добавки. И най-важното – да се усмихва често!


Обичай себе си

Амбицията е важна част от кариерата на един спортист, но не бива да превзема целия му живот. Ивет изглежда разбира това: “Прекарали сте години в самокритика и не сте постигнали желания резултат,” пише тя в Instagram. “Пробвайте да заобичате себе си и вижте какво ще се случи.” Колкото и упорито да тренираме, целта – била тя златен медал или по-стегнато дупе, понякога ще ни се изплъзва. Това не е повод да се отказваме, а просто да опитаме отново. А и в края на краищата дори най-добрата наша версия няма да е съвършена. Нека се приемем такива, каквито сме, сега!