Начало Спорт Танчо Калпаков: Kогато бием – побеждаваме всички и когато падаме, загубата е...

Танчо Калпаков: Kогато бием – побеждаваме всички и когато падаме, загубата е за целия отбор

41
0
СПОДЕЛИ
restorant

tancho-kalpakov

След вчерашнара загуба на Оборище старши треньорът Танчо Калпаков отказа да коментира съдийството след мача. Той отбеляза пред konkurent.bg, че тимът му е загубил справедливо във Враца.

„Дадохме каквото можем от себе си. Момчетата се раздадоха, особено през първото полувреме. Честитя победата на домакините. В един колектив, когато бием – побеждаваме всички и когато падаме, загубата е за целия отбор. Имам претенции към съдиите, но предпочитам да не ги коментирам, а да говоря за представянето на моите футболисти”, каза Калпаков.

750721

Наставникът на Ботев /Вр/ Бойко Величков заяви, че някои мачове се печелят след мъжка игра и себераздаване, а не с майсторство.

 

„Няма да кажа нито една лоша дума за футболистите след този двубой и не, защото нямам основание, а защото не го заслужават. Далече съм от мисълта, че 40-50 дни след съставянето на отбора ще имаме някаква супер продукция. Важното за мен беше тимът да прояви характер и воля, за да затвърди добрата серия, в която се намира. Бих желал да виждам моя Ботев точно по този начин. Естествено, че ми се иска и качеството на играта да е по-високо, но и там нямам някакви кой знае какви забележки. Започнахме двубоя агресивно и успяхме да вкараме от заучено положение. Ситуациите, които създадоха гостите, бяха в резултат на това, че ние не затворихме играта през първата част. Напротив, опитахме се да продължим агресивно и да търсим втория гол, с което оставихме пространства в защитата ни. Бяхме проучили противника, знаехме, че разполага с този бързия Тейлър Салибур, но беше трудно. Във втора лига някои двубои се печелят с характер, затова поздравявам футболистите. Има още много неща, които искам. Футболът се играе с интелект и не е само спорт на мускули”, коментира Величков.