Начало Интервюта Танчо Калпаков: Трябваше да си тръгна, отборът е демотивиран

Танчо Калпаков: Трябваше да си тръгна, отборът е демотивиран

СПОДЕЛИ

tancho-kalpakov

Калпаков водеше отбора от лятото на 2015-та, като дотогава беше помощник на Валерий Дамянов, а това му бе вторият период като наставник на „войводите“.

През есента на 2013-та Калпаков пое тима (дотогава бе помощник на Иван Маринов), стабилизира го във „В“ група и само мал шанс му попречи да го вкара във Втора дивизия. Той има придобит „УЕФА“ „А“ лиценз, който му дава право да е старши треньор на дублиращите отбори от Първа футболна лига, директор на юношески школи, както и треньор на професионални отбори от ПФЛ.

Танчо, ти сам поиска от ръководството да си тръгнеш… Защо се представя слабо Оборище?

– Да, както ти казах, след мача с „Царско село“, още преди две седмици поисках да подам оставка, но ръководството ме помоли да изчакам. Но си казах, че ако отново изгубим ще го направя. Както и стана. А „Оборище“ се представя особено слабо в последните три мача. Преди това играехме добре, но губехме, а сега вече започнахме да не играем добре. Спрях да виждам мотивация в момчетата. Което ме накара да потърся вината у себе си, след като не мога да ги мотивирам.

Тоест проблемът е психологически?

– Да, така мисля.

Защото не е тайна, че и в селекционен план нещата не се случиха, както бяха планувани. А ключови футболисти като Оки и Ели Маркес напуснаха отбора.

– Имената, които споменаваш, а и другите добри футболисти напуснаха, защото аз поисках да си тръгнат, а не защото някой ми се е месил или пък те сами са поискали.

С Емил Велев видяхте ли се? Потърси ли те за съвет или мнение?

– Не, разбрах днес, че той ще е новият треньор. Той е много голям, за да му давам съвети, но ако иска да се допита до мнението ми по някои въпроси, разбира се, ще му го дам.

Сега накъде? Имаш ли предложения от други клубове?

– Не, нямам. Но и няма да остана в Оборище. Искам да си почина, а след това ще мисля за варианти.

Източник zname.info