Начало Култура Танцови състави от България, Босна и Херцеговина, Грузия, Китай, Чили, Русия и...

Танцови състави от България, Босна и Херцеговина, Грузия, Китай, Чили, Русия и Северна Македония в шестото издание на „Пъстър свят

СПОДЕЛИ

За шеста поредна година община Панагюрище ще бъде домакин на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят”, който ще се проведе на 17, 18, 19, 20 и 21 юли 2019 година. Фестивалът има конкурсен характер.

Своите танци в конкурсната програма ще представят танцови състави и групи от България и от чужбина – Босна и Херцеговина, Грузия, Китай, Чили, Русия и Северна Македония.

Жителите и гостите на Панагюрище ще имат възможността да видят и оценят културата и националните танци на различните групи, етноси и народи. А гостуващите изпълнители ще могат да се запознаят с богатото културно наследство на града на Райна Княгиня.

Целите на фестивала са обвързани с идеята той да развива културния обмен между народите и етносите; да популяризира българския фолклор в страната и чужбина; да съхранява, развива и представя специфичните танци на народите; да запазва многообразието на световното културно наследство; да поощрява творческите способности на личностите и общностите; да представя пред гражданите и гостите на Панагюрище културата и националните танци на различните групи, етноси и народи, както и да запознае гостите с богатото културно наследство на Панагюрище и да стимулира младите творци за създаване на авторски произведения.