Начало Общество Тази година няма да има тържествено честване на Деня на миньора в...

Тази година няма да има тържествено честване на Деня на миньора в село Панагюрски колонии

СПОДЕЛИ

„Асарел-Медет“ АД ще дари средствата, предвидени за празничен концерт

Управителният съвет на „Асарел-Медет” АД реши единствено през тази година Денят на миньора да бъде отбелязан без традиционното честване на празника в с. Панагюрски колонии. Повод за това решение е кончината на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който оглавяваше компанията от 1986 година и ни напусна на 16 май 2017 г.

Вместо с тържество за Деня на миньора, тази година символично ще отбележим фирмения празник със сведени глави в памет на проф. Цоцорков и с дарение на средствата за музикалната програма“, казва ръководството в обръщение до целия екип на предприятието.

Средствата в размер на 25 000 лева, планирани за ежегодния празничен концерт по случай фирмения празник, ще бъдат дарени за благотворителни инициативи на училищата и читалищата в община Панагюрище. Така ще отдадем дължимото уважение пред паметта на проф. д-р Лъчезар Цоцорков и ще пазим жив завета му да помагаме и даряваме, да бъдем човечни и да обичаме Панагюрище и България, мотивира решението си ръководството на дружеството.

Въпреки че няма да има тържество в с. Панагюрски колонии, другите традиционни инициативи по повод Деня на миньора ще се проведат, както и досега, включително спортните турнири, номинирането на най-добрите в професията и награждаването на хората с дългогодишен непрекъснат стаж в „Асарел-Медет” АД.