Начало Общество Телефонните измамници действат и през нощта на територията на Панагюрище

Телефонните измамници действат и през нощта на територията на Панагюрище

30
0
СПОДЕЛИ
restorant

11.02.izmama

В около 3.00 часа тази нощ в дома на наша съгражданка позвънил домашният телефон. Сънената жена вдигнала разтревожено слушалката, а от нея женски глас се представил за нейната дъщеря. Въпросната „дъщеря“ разказала на майка си, че е предизвикала катастрофа, в която е блъснала 15-годишно момче, което в много тежко състояние е откарано в болница. Самата тя пък съобщила, че е със счупен крак, задържана е в полицията и е с иззет телефон. „Дъщерята“ дори прехвърлила разговора към „полицейски служител“, който да обясни на майка й какво трябва да направи.

За щастие в дома на потърпевшата от телефонната измама наша съгражданка бил синът й, когото тя събудила, и на когото дала телефонната слушалка. Щом чули мъжкия глас в слушалката, измамниците прекъснали връзката. Така измамата била предотвратена, защото според думите на истинската дъщеря, майка й в този момент била силно разтревожена и готова на всичко, тъй като, може би от притеснение, не е разпознала, че женският глас в слушалката не е нейният, и че разговаря с непозната.

Два часа след като ни съобщиха за среднощния телефонен тероризъм и ние споделихме с наши познати, друга жена от Панагюрище също ни разказа, че тази нощ и на нейния домашен телефон е имало позвъняване от този род.

Бъдете предпазливи и не се доверявайте телефонни позвънявания от този род, преди да сте проверили информацията. Много добре ще постъпите, ако успеете да запазите самообладание, хладнокръвие и предвидливост, и с премерени действия да съдействате и на полицията.