Начало Препоръчани ТЕНИС КЛУБ ПАНАГЮРИЩЕ- С НОВИ ПРЕСТИЖНИ РЕЗУЛТАТИ

ТЕНИС КЛУБ ПАНАГЮРИЩЕ- С НОВИ ПРЕСТИЖНИ РЕЗУЛТАТИ

СПОДЕЛИ

Преди седмица в Русе се проведе финалът на Купа България за юноши и девойки до 15 г. От 32 –мата финалисти, класирали се след шампионата на Южна и Северна България, ТК Панагюрище класира 3-ма свои състезатели – Йордан Генов, Георги Тодореев и Станислав Метанов. И тримата играха добре и намериха място между първите 20 състезатели. Станислав Метанов бе на косъм от медала, след като постигна 3 победи и достигна до четвърт финал, който загуби с 3:2 от бронзовия медалист. 

През изминалия уикенд в гр. Полски Тръмбеш се проведе и финалът на 13-годишните за Купа България. И този финал не мина без панагюрско участие. Макар и значително по-малък, Димитър Димитров стигна до четвърт финал и по чудо изпусна бронзовия медал, но остави отлични впечатления с техничната и агресивна игра и се нареди между първите 8 състезатели.

Илия Зубев с две победи се класира между първите 20 състзатели. Тези двама състезатели са гръбнакът на отбора на 11 годишните и е един от фаворитите за шампионската титла за тази възраст.

Клубното ръководство и треньорът Борис Влахов са изключително доволни и се надяват състезателите в тези две възрасти да играят основна роля  в разпределянето на медалите в личните и отборни финали. За 13-годишните момчета и момичета държавният финал ще се проведе в Панагюрище, като клубът ще е домакин, а за 15-годишните домакин ще бъде Варна. А на 18 март ще се играе поредния кръг на АРГ  жени в гр. Пловдив.