Начало Препоръчани Тенисистите на СКТМ „Асарел Медет“ стартираха новия сезон

Тенисистите на СКТМ „Асарел Медет“ стартираха новия сезон

СПОДЕЛИ

Първите етапи от първенствата по тенис на маса за „А“ Републиканска група – мъже /Южна България/ и Висша лига – жени се проведоха в зала „Арена Асарел“ на 6 и 7 февруари.
Като домакини мъжкият и дамският състав на спортния клуб по тенис на маса „Асарел-Медет“ имаха нелеката задача да защитават призовите си позиции от миналата година. При мъжете конкуренцията бе от 8 отбора, като нашите момчетата успяха да надделеят над общо 5 от тях и допуснаха само две загуби от миналогодишните шампиони „Део“ /София/ с 2:3 и от другия си основен опонент „Поморие и приятели“ /Поморие/ с 1:3. Във временното класиране мъжкият ни тим в състав Асен Попниколов, Илия Воденичаров, Димитър Стоименов, Павел Костадинов и Стоян Кордов дели второто място с отборите от Дупница и Поморие. Финалистите ще бъдат определени във втория решаващ етап напролет.
При дамите общо 6 от най-добрите отбора в цялата страна се изправиха в първия турнир от Висшата лига за сезона. За съжаление, малко не достигна на отбора ни да запази своето място сред призовата тройка и за момента СКТМ „Асарел-Медет“ заема четвърто място във временното класиране. Женския отбор от Нелиа Тушлекова-Накова, Михаела Димова и Кристина Драганова бе воден от треньора Пламен Павлов.
„Доволен съм от представянето на мъжкия отбор, който даде максимума с оглед на многото мачове и силната конкуренция. За дамите, малшанс, но до края на сезона остават още два турнира, в които съм убеден, че с труд и постоянство ще се върнем там, където ни е мястото-сред медалистите“, обобщи представянето на двата тима Асен Попниколов, председател на СКТМ „Асарел-Медет“.