Начало Култура Теодора Тотева разкрива вечните послания в стихосбирката си „Преди тишината“

Теодора Тотева разкрива вечните послания в стихосбирката си „Преди тишината“

СПОДЕЛИ

Община Панагюрище и Общинска библиотека „Стоян Дринов“, организират представяне стихосбирката „Преди тишината“ на поетесата и журнналистка Теодора Тотева. Срещата ще се състои на 18 януари от 17:30 часа в Библиотеката.

Специално участие в поетично-музикалната вечер с акустично оформление ще направят част от момчетата на група „MODICA“ и вокалните изпълнения на очароватлната певица Нонка Маслева.

„Ако гръбнакът на тази книга трябва да бъде издялан от камък, ще е нужна планинска верига. Висока. Но тя не го иска – живее в мярата и мярата диша чрез нея. В „Преди тишината“ абстрактното, високото, е сърдечно, а самото сърце е с висок хоризонт. За да я обзреш, трябва да се повдигнеш на пръсти. Много. За да я премислиш – дълго да помълчиш. А мълчанието ти трябва да познава дългото бродене. Но тя и за това не настоява – ненатрапливо предлага възможност. За нов прочит на самите себе си, за промяна и свят с друга мяра. И избор.“

Валентин Дишев

***

Теодора Тотева е родена през 1992 година. Завърша „Журналистика“ в Софийския университет. Работила е във в-к „24 часа“, списание „Черно и бяло“, в Нова телевизия и като сценарист на телевизионни предавания. В момента е едно от главните лица на „Хралупата“ (бутик за думи, образи и смисъл) и организира литературни срещи. „Преди тишината“ е нейната втора книга с поезия, следваща дебюта с „Голи стихове“ („Сиела“, 2014).