Начало Бизнес Термовизионнata серия ТЕРЕКОН на Оптикоелектрон е готова за международните пазари

Термовизионнata серия ТЕРЕКОН на Оптикоелектрон е готова за международните пазари

СПОДЕЛИ

От Оптикоелектрон Груп съобщават, че изминалото изложение в Абу Даби – IDEX е преминало повече успешно и е дало отговори на въпроси, които може би ще определят съдбата на термовизионната серия продукти на дружеството. Това научаваме от статия в BulgarianMilitary.com.

„Както казах и преди – изложението в Абу Даби е важно за всяка военна фирма. Тази година обаче за нас бе изключително важно на първия голям форум да получим отговор на един конкретен въпрос – как сме развили нашите продукти в областта на термовизията. Реално това бе първият пазарен тест на серията ТЕРЕКОН и получихме първите отзиви – вървим в правилна посока.“ споделя инж. Боян Гарчев.

Миналата година Оптикоелектрон инвестира значителни средства за модернизирането на различни производствени звена, включително и това за разработка на термовизонни прицели. От дружеството не скриха, че ще направят същото и през следващите 12 месеца, като намекнаха че ще инвестират средства за закупуването на технология, все още непозната за нашите географски ширини. Част от инвестициите ще са насочат и към развитието на собствена електроника, която да използват в бъдеще за интегрирането й в техните продукти.

Според Гарчев, другият продукт, който е предизвикал интерес и малко неочаквано е артилерийската система за наблюдение – Lartos. „Лартос има своето време внимание на всяко изложение, на което го презентираме. Но специално на това в Абу Даби той предизвика наистина интерес и реално имаме запитвания за него от няколко държавни и частни военни институции. Не бих се учудил ако в следващите месеци този продукт не увеличи своят пазарен дял, сред продуктите на дружеството ни“ коментира още Боян Гарчев.

Следващото изложение на което дружеството ще бъде представено е това в Истанбул през април месец, а индиректно продуктовата гама на Оптикоелектрон ще се презентира от техен партньор и на предстоящото изложение в Багдад, Ирак.