Начало Общество Тодор Глухкин спечели Коледния турнир по шахмат на община Панагюрище

Тодор Глухкин спечели Коледния турнир по шахмат на община Панагюрище

СПОДЕЛИ

В коледен дух, добро настроение и перфектно съдийство от страна на NA Христо Костурков, при прекрасни условия за игра, премина шахматният турнир, в който се включиха 32- ма шахматисти от община Панагюрище.

С най-добра игра се отличи Тодор Глухкин, който победи преките си конкуренти – Гинка Юрукова и Захари Захариев, а накрая завърши реми с втория Димитър Немски, който загуби в първия кръг от Захариев, но после се върна в играта, печелейки до последния кръг, в който направи реми с победителя.

По време на турнира в кратката обедна почивка всички участници и родители, бяха зарадвани с пица и минерална вода от Десислав Данков.

След изиграване на 7 кръг, директорът на турнира Петьо Караджов връчи награди, осигурени от „Асарел- Медет“ АД, за всички участници, плакети и медали за победителите.

1-во място в генералното класиране – плакет и златен медал за победителя Тодор Глухкин. 2-ро място – плакет и сребърен медал за Димитър Немски, 3-то място – плакет и бронзов медал за Захари Захариев.

При 12 годишните – златен медал за Илия Бимбашов, 2-ро сребърен медал за Георги Чалъков, 3-то място бронзов медал за Христо Луизов.

При 8 годишните златен медал за Мартин Узунов, Сребърен за Михаил Тодореев, Бронзов за Нистор Мулешков. Медали жени – Гинка Юрукова и Стоянка Чардакова. Момичета – злато за Йоанна Рабаджийска, сребро за Денислава Мехтерова, бронз за Цветиана Маринска.

При 10 годишните медалите съответно получиха Светослав Цанков, Денислав Сократев, Виктор Нонов.

Съвместната работа на ШС „Асарел-Медет“, ШК“Оборище“, Асоциация на Спортните Клубове и Община Панагюрище, ще продължава с популяризиране на шахмата, развиване и организиране на турнири.