Начало Без категория Трагедия в Сливен: Здрава родилка почина след удари в корема от лекари,...

Трагедия в Сливен: Здрава родилка почина след удари в корема от лекари, градът на протест

СПОДЕЛИ

33-годишната Ренета е починала след раждане в болница в Сливен. За случая сигнализираха нейни близки до Bulgaria ON AIR. Жителите на града се събраха на протест пред местната болница.

Ренета е постъпила в Сливенската окръжна болница на 15 август. Това било първо раждане за нея, като по думите на баща й бременността преминала без усложнения. Ден след раждането тя почива от белодробна емболия.

Навръх Света Богородица родилката е приета в родилното отделение в 1:00 ч. след полунощ.

По разказа на баща й, настъпили усложнения и лекарите решили да използват форцепс при раждане на бебето. Когато успял да влезе при нея, тя му се оплакала, че всичко я боли.

Обяснили му, че детето трудно излизало. На следващия ден Ренета вече е в реанимация, а малко по-късно е съобщено на родителите, че е починала.

Според разказите на близките й лекарите скачали по корема й и се редували да избутат бебето, което е получило сериозни травми – пареза на едната ръчичка и мозъчен оток.

„Борим се да има вариант да извършим аутопсията в друго населено място, най-добре в София“, казаха опечалените пред Bulgaria ON AIR.

Скърбящите родители са убедени, че е починала заради нестандартните методи на раждане.

„Те я убиха“, категорична е покрусената й майка. Близките на починалата настояват за справедливост, която ще търсят в съда.

След случая родителите на Ренета подали сигнал в полицията и настояват аутопсията да бъде направена от други независими лекари.

В този час близки и роднини на Ренета са се събрали в Сливен и настояват за справедливост.