Начало Препоръчани Трима в болница след пропадане на асансьор

Трима в болница след пропадане на асансьор

Асансьорът бил натоварен със стъклопакети.

474
0
СПОДЕЛИ

Пропадна асансьор в частна фабрика в Бургас. В момента на инцидента в кабината имало трима работници. Асансьорът бил натоварен със стъклопакети, каквито компанията произвеждала.

При падането от височина 3-4 метра стъклата се натрошили. По първоначална информация раните на служителите са предимно порезни. Тримата са в болница. 

Най-вероятната причина за инцидента е аварирал подемник.

Инцидентът става около 8.55 часа днес, в началото на работния ден, на улица „Индустриална” №88 в Южната промишлена зона.

Пропадналият подемник е ползван за превоз на стъкла.

„Подемник, който е подпомагал дейността на работниците по превоз на стъклата на територията на фирмата, вероятно поради скъсване на въже, е полетял към земята от разстояние близо 4 метра. На подемника в момента на инцидента са се намирали трима души, които са превозвали стъкла, а те от падането са се счупили”, уточни говорителят на ОД на МВР Бургас Цветелина Рандева.

Пострадалите бяха откарани в „Спешния център” към УМБАЛ – Бургас, като е констатирано, че единият е с фрактура на петата на крака – придобита при падането от височина, а другите двама са с прорезни рани в областта на краката. По първоначални данни и тримата работници са без опасност за живота.

„Няма някаква вина, в смисъл скъсало се е въжето просто, случват се такива неща”, каза управителят на фирмата „Автостъкла Тодоров” Драгомир Тодоров, който пред сградата на болницата очакваше информация за състоянието на служителите си.

На място на инцидента проверки направиха екипи на Инспекцията по труда както и инспектори от Държавен метрологичен и технически надзор. Предстои установяване на причините за настъпилия инцидент. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Източник: https://www.vesti.bg

Харесайте страницата ни във Facebook и винаги бъдете информирани! 

↓↓↓

https://www.facebook.com/pianews/