Начало Бизнес Трудова борса срещна безработни и работодатели днес в Панагюрище (ВИДЕО)

Трудова борса срещна безработни и работодатели днес в Панагюрище (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

IMG_1036

Днес във фоайето на Театър Дом-паметник се проведе Трудова борса, чиято цел бе да срещне потенциални работодатели и безработни лица от общините Панагюрище и Стрелча.

IMG_1058

Организатори бяха Дирекция „Бюро по труда” и Общински младежки парламент.

IMG_1047

IMG_1029  IMG_1032

Фирми от различни браншове представиха свободните позиции, за които набират персонал, а безработни имаха възможност лично да поговорят с потенциални работодатели и да се запознаят с актуалните свободни позиции, обявени на пазара на труда в региона в момента.

 

2 КОМЕНТАРА

  1. Г-н Илков правилно е дал оценка на икономическата обстановка и ролята на БТ.Много срещи ще имат работодателите за да търсят квалифицирани работници.Една шивачка за 200лв. и един машиностроител за 500лв. заплата на месец трудно ще намерят.Заради ниските заплати младежите нямат интерес да изучават професии.




    0



    0
  2. ОТНОСНО:Трудова борса срещна безработни и работодатели днес в Панагюрище
    До кога ще продължава пародията за :“Бюро по Труда“; „Безработни“; „Работодатели“; „Местна власт“; „Профсъюзи“; „Неправителствени организации“; „Дуално образование“ и други от този тип.
    За да има реална икономическа среда, е необходимо:
    1. Правно определена производствена среда – промишлена зона; зона за преработвателна дейност на селскостопанска продукция; зона за изграждане на ферми; стриктно спазване статута на недвижимите имоти;
    2. Доказани, професионално и икономически образовани работодатели;
    3. Стимулиране развитието на фамилни фирми и семейни ферми.
    Местната власт, да спре да заблуждава масата с чужди думи. Да спре да заблуждава (отнася се предимно за изпълнителната власт), че „мисли“ за значими дела, а в същност се стреми да обсебва „европейски“ пари по псевдо проекти.Какво става с ОБЩИЯТ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНАТА? Защо не се използва утвърденият МНОГОФУНКЦИОНАЛНИЯТ ПЛАН ЗА СТОПАНИСВАНЕ НА ГОРАТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ? Кому са нужни псевдо Консултативните Съвети, когато няма кой да ги слуша? Кой, следва да разработи СТРУКТУРИРАНА ИКОНОМИКА на общината, да се предлага на обществеността статистическите параметри в развитието на отделните структури в Икономиката на Общината? Кога р. Луда Яна ще бъде годна за използване в областта на мелиорацията? Някой, ще даде ли обяснение за икономическото състояние на приватизираните предприятия на територията на Общината? Приватизационните фондове? /Хората чакат девиденти от боновите книжки/.
    Докато не се изградят фамилни фирми и семейни ферми, докато не се създадат икономически условия в семейството няма как да се създаде ефективно професионално образование. Необходими са семейни традиции, приемственост, другото са празни приказки. /Приватизаторите, се опитват да създадат нещо подобно, като „вкарват“ в „бизнеса“ си своите приемници, но сами се убеждават, че това е изкуствена форма и не води до устойчиво развитие/.
    В съществуващата хаотична икономическа среда, Бюрото по Труда кого обслужват? /Реален пазар на Труда не съществува!?/. Това се отнася и за медиите /ако бъдат критични и отразяват реалната среда, просто няма кой да ги издържа – (вж. приходите от продажба)/. Къде са профсъюзите? /Все известно е, че работниците не плащат членски внос. Тогава от къде идват пари за заплати?/. Много неща следва да бъдат направени, за да бъде Трудовата Борса ефективно работеща. Борсата е място за икономически обмен на ценности между реални производители и реални търговци. В действителност при наличие на псевдо производители и псевдо търговци, Трудовата борса се явява единствено като моментно медиино мероприятие.




    0



    0