Начало Спорт Царски трети на писта „Дракон“, Камбуров шампион, Маршавелов втори

Царски трети на писта „Дракон“, Камбуров шампион, Маршавелов втори

СПОДЕЛИ

Iliya_Carski_2013Пламен Камбуров е новият-стар републикански шампион в дисциплината „Затворен маршрут“ в клас „Макси“. В един от най-драматичните финали на шампионата в последните години титлата трябваше да бъде разиграна не само в последния кръг, но дори в последния манш на надпреварата „Писта Диамо“, която се проведе на писта „Дракон“.

В първия манш от състезанието тръгналият от първа позиция Константин Маршавелов пое контрола още от първите метри. Зад него Камбуров опита да изпревари Илия Царски в средата на първата обиколка, но допусна грешка и изгуби шанс за нещо повече от третото място. Самият Царски направи всичко възможно да настигне и атакува Маршавелов, но това така и не се случи до карирания флаг.

Преди втория манш в класа разликата между първия в генералното класиране Камбуров и третият Царски бе от нищожните 5.5 точки, което означаваше, че победителят от второто състезание ще грабне и титлата. При неговия старт Царски потегли по-добре и пое лидерството, а Константин Маршавелов допусна да бъде изпреварен и от Камбуров. В средата на дистанцията пилотът на „Вромос“ атакува първата позиция, оставяйки панагюреца без възможност да си върне първото водачеството. Минути по-късно Камбуров пресече пръв финалната линия и си осигури титлата за 2016 година.Автомобилът му бе подготвен отлично от главния механик Лъчезар Воденичаров (LV Auto).

След края на състезанието бяха подадени няколко контестации, но след проверка на техническото състояние на автомобилите и на използваното гориво комисарите не уважиха нито една от тях.

Източник Novsport.com

 

1 КОМЕНТАР