Начало Политика Цацаров предвижда затвор за производство на нелегални цигари

Цацаров предвижда затвор за производство на нелегални цигари

79
0
СПОДЕЛИ

Наказателна отговорност и криминализиране за нелегалното производство на цигари поиска главният прокурор Сотир Цацаров по време на заседанието на комисията за контрабанда и сива икономика в НС. По думите му, в момента има само наказателна отговорност за продажбата и държането на акцизни стоки без бандерол, но не и за производството и приготовлението на такива стоки. В тази връзка Цацаров предлага да се разшири обхватът на чл. 234 от НК. В него освен вкарването на производство, думата „продажба“ да се замени с „разпространение под каквато и да било форма“.
Друго предложение е диференцирано наказание за производство, за разпространение и държане на нелегални цигари, информира pazardjik.marica.bg.

Главният прокурор коментира и разбитите незаконни фабрики за цигари. Тази в Карнобат е работила с два мощни дизелови генератора – 1 вътре и 1 отвън, който е служел за резервен. Те са осигурявали непрекъснатост на промишлената дейност. Навсякъде в цеховете пък е имало цели поточни линии за производство и пакетиране на цигари. Става дума все за модерни машини, които без проблем са можели да бъдат местени в страната или в чужбина. Самото производство е било напълно автономно, а външната консумация на ток – прекалено ниска.

Източник: https://pazardjik.marica.bg

Харесайте страницата ни във Facebook и винаги бъдете информирани! 

↓↓↓

https://www.facebook.com/pianews/