Начало Общество Център за кариерно развитие откриха в ОДК

Център за кариерно развитие откриха в ОДК

СПОДЕЛИ

Ротари клуб – Панагюрище дари техническото оборудване

IMG_1320

Днес следобед в Обединен детски комплекс – Панагюрище официално беше открит Център за кариерно развитие. По стар български обичай гостите бяха посрещнати с хляб и сол.

Събитието уважиха кметът на Община Панагюрище Никола Белишки, заместник-кметът по хуманитарни дейности Галина Матанова, председателят на ОбС-Панагюрище Христо Калоянов, дистрикт гуверньорът на Ротари клуб Нина Митева, елект-президентът на Ротари клуб – Панагюрище Стоян Джубелиев и членове на клуба.

Директорът на ОДК Недялка Наплатанова приветства гостите и припомни, че „събитието, което ни събра тази вечер, е дарението от Ротари клуб – Панагюрище. Ротарианците дариха на Комплекса техническо оборудване за компютърна зала, която ще се използва за информиране за кариерното ориентиране на учениците“.

IMG_1335

Съгласно Закона за предучилищно и училищно образование и с решение на ОбС, ОДК – Панагюрище ще бъде превърнат в Център за подкрепа за личностно развитие, който ще продължи да изпълнява и досегашните си дейности по развитие на интересите и способностите на децата в областта на науките, технологиите, спорта и изкуствата. Освен тези функции ОДК ще изпълнява и дейността по кариерно ориентиране и консултиране.

Освен залата за информиране, ще бъдат обособени и зала за групова работа и стая за индивидуални консултации.

Ръководителят в ОДК Иванка Тодева, която преди време придоби сертификат за кариерен консултант, направи кратка демонстрация на част от дейностите, които ще се провеждат в залата, благодарение на дарените компютри.

Тодева сподели, че главната цел ще бъде да помагат на децата да превърнат хобито си в професия.

В знак на благодарност към ротарианците Недялка Наплатанова връчи свидетелство за дарение на елект – президента им Стоян Джубелиев. Според Джубелиев „развитието на образованието е обществен интерес и цялата ротарианска организация има готовност и желание да продължи участието си в подобни проекти“.

IMG_1377

Кметът на Община Панагюрище Никола Белишки изказа своята радост, че точно „в деня на Левски доказахме, че изпълняваме неговите завети и работим за бъдещето на нашата държава, за бъдещето на нашите деца, без които то няма смисъл“.

Градоначалникът благодари и на всички, включили се в осъществяването на дуалното обучение в общината.

Следващият проект, който предстои да бъде реализиран, е изцяло обновяване на сградата на ОДК. Инвестицията е в размер на 900 000 лв.

Преди да започне официалната част по откриването на Центъра, панагюрските ротарианци се събраха в парка, където поднесоха венец пред паметника на първия българин-ротарианец Събо Николов.