Начало Общество Център за обществена подкрепа «Зора» – Панагюрище ще се присъедини към Втория...

Център за обществена подкрепа «Зора» – Панагюрище ще се присъедини към Втория национален информационен ден за осиновяването

СПОДЕЛИ

Център за обществена подкрепа «Зора» – Панагюрище ще се присъедини към Втория национален информационен ден за осиновяването под надслов

„Направи щастливо едно дете, което иска да има семейство“

osinoviteliВ обявеният от Българска Асоциация Осиновени и Осиновители/БАОО/  Национален информационен ден на осиновяването, 29.09.2015г., ще се включи и Фондация «Социални практики в общността» – Пазарджик, доставчик на услуга ЦОП „Зора” гр. Панагюрище .

Информационният ден цели:

  • да се информира обществеността и заинтересованите граждани къде, кога и как могат да получат информация, подкрепа и помощ по въпросите за осиновяването на деца.
  • да се популяризира акта на осиновяването и промяна на обществените нагласи

Инициативата е насочена:

  • Към кандидат осиновителите и хората, които още не са взели решение за осиновяване: да покаже какви са възможностите за подкрепа от страна на организацията – срещи с хора, които вече са осиновили дете, обмяна на опит, професионални консултации и др.
  • Към осиновителите: да станат част от група за взаимопомощ за повишаване на родителските умения и обмяна на опит

Напомняме, че от 2012 год. в Центъра за обществена подкрепа „Зора” има сформирана група за взаимопомощ на «Кандидат – осиновители, осиновители и осиновени хора», с цел предоставяне на професионална подкрепа в посока за споделяне и информиране на участниците в групата по въпросите на осиновяването.

Водещи на групата са социалните работници от ЦОП «Зора» Дидка Поибренска и Кънчо Гюнов, при които кандидатите за осиновители преминават задължителното си обучение по утвърдена от МТСП програма.

На 29.09.2015г. (вторник) от 10.00 до 17.00 ч. в ЦОП „Зора“ ще се организира Ден на отворените врати, посветен на осиновяването. През целият ден на телефон

0357 6 20 23 ще бъде предоставяна информация  по въпроси  свързани с процеса на осиновяване на заинтересованите лица. На присъстващите в ЦОП „Зора“ ще бъде прожектиран документален филм по темата.

В центъра на град Панагюрище  ще бъдат разпространени информационни брошури, изготвени от екипа по осиновяване в ЦОП „Зора“. На гражданите, проявяващи интерес по темата, ще бъдат консултирани от специалисти.

Надяваме се да бъдем полезни на семействата, осиновили деца, на тези, които все още не са срещнали своите деца, а чрез всички тях и на всяко дете, което ще премине или е преминало през процеса на осиновяване.

 Присъединете се към нас!

Нека заедно спомогнем за, разбиращо и подкрепящо отношение към осиновяването!
За контакт: Фондация “Социални практики в общността” – Пазарджик

Център за обществена подкрепа “Зора” – Панагюрище

адрес: ул. „Кръстьо Гешанов” №5,

телефон: 0357/ 6 20 23 ; 0879 123 494 , 0879 123 492

е-поща: cop.pg@mail.bg

уебстраница: www.spbc-fondation.org