Начало Здраве Център за обществена подкрепа „Зора” стартира информационна кампания „Превенция на...

Център за обществена подкрепа „Зора” стартира информационна кампания „Превенция на изоставянето на деца”

"Най-важното нещо в живота е да гледаш детето ти как расте!"

214
0
СПОДЕЛИ

От 08 до 12 ноември Център за обществена подкрепа „Зора” гр. Панагюрище, проведе информационна кампания по „Превенция на изоставянето на деца” в градовете Панагюрище и Стрелча, с ученици от ОУ «свещ. Недельо Иванов» с. Поиберне и Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм (ПГИТМТ).

Кампанията е предназначена за млади хора в училищна и извънучилищна възраст  ( от 13 до 18 години) и е насочена към превенция на изоставянето на деца.

Целта е повишаване нивото на информираност на младежите и девойките, касаещи превенция на нежелана бременност, ранни бракове и превенция от изоставянето на деца и настаняването им в алтернативна форма на грижа.

Задачите, които ЦОП си поставя при реализирането на кампанията е да се повиши нивото на осведоменост на младите хора:

  • по отношение въпросите, касаещи отговорното сексуално поведение и използването на контрацептивни средства;
  • повишаване информираността и чувствителността сред младите хора по въпроса за значението, ролята и отговорностите на родителите при отглеждането на деца.

В началото на месец ноември, от ЦОП  бяха извършени предварителни обхода в съответните населени места, с цел разясняване същността на кампанията и разпространение на подготвените от Центъра обяви за мястото и часа на провеждане на информационните срещи.

За провеждане на информационните срещи с ученици от Професионалната гимнацзия и ОУ «свещ. Недельо Иванов» с. Поиберне, ЦОП получи подкрепата на ръководството на образователните институции.

Информационна кампания по „Превенция на изоставянето на деца”  Център за обществена подкрепа „Зора” – Панагюрище реализира както следва:

  • ПГИТМТ – 09.10.2018г. – 11.00ч.
  • с. Поибрене – 09.10.2018г. – 13.30ч. – Клуб на пенсионера
  • гр. Стрелча – 10.10.2018г. – 13.30ч. – кафе „Amaro club“
  • гр. Панагюрище – 11.10.2018г. – 16.00ч. – кафе „Оля“

При реализирането на информационната кампания са информирани 90бр. млади хора в училищна и извънучилищна възраст и са разпространени 100 бр. брошури.

 

Харесайте страницата ни във Facebook и винаги бъдете информирани! 

↓↓↓

https://www.facebook.com/pianews/