Начало Общество ЦОП „Зора” организира летни игри и забавления

ЦОП „Зора” организира летни игри и забавления

СПОДЕЛИ

Центърът реализира успешно и първи етап от информационната си кампания „Здравна и полова култура”

IMGP3652

От 17 юни (петък) ЦОП „Зора” стартира Ваканционен пакет  2016 „Мога и сам”, предназначен за деца в задължителна училищна възраст.

Във Ваканционният пакет могат да се включат както деца, потребители на услуги в ЦОП, така и деца от общността, като достъпът на децата от общността  ще бъде свободен.

През това лято, желаещите да посещават ЦОП „Зора” ще могат да се включат в пет на брой ателиета, а именно „Сготви, хапни”, „Природа и фотография”, „Мода, стил и красота”, „Спорт и здраве” и „Приложни изкуства“.

От 17.06.2016г. до 26.08.2016г., всеки петъчен ден от летните месеци ще се провеждат занимания на ротационен принцип, от 11.00ч. до 12.30ч., като на 02.09.2016г., Ваканционен пакет 2016 „Мога и сам”  традиционно ще бъде закрит с тържествена програма за участниците.

Задачата, която има  реализираният ежегоден Ваканционен пакет, е да подпомогне децата за по-ефективно използване на свободното време, както и да предостави възможности за занимания по интереси и да повишат усещането на децата за самостоятелно справяне с предизвикателства.

Основната цел, е да се даде възможност за осмисляне на част от свободното време на децата през ваканционните дни, а времето на децата, посетили Центъра да бъде ангажирано със забавни и разнообразни дейности, съобразно техните възрастови особености, предпочитания и възможности в безопасна и сигурна среда.

 

Центърът реализира успешно и първи етап от информационната си кампания „Здравна и полова култура”

От месец март до месец май 2016г. ЦОП „Зора” реализира първи етап от информационната си кампания „Здравна и полова култура” в училищната мрежа на територията на гр. Панагюрище с целева група ученици от 5 до 8 клас.

DSCN0730

По време на проведената ИК, посветена на „Здравна и полова култура ”, бяха обхванати част от учениците в училищата ОУ „Проф.Марин Дринов”, ОУ „20-ти Април” и СОУ „Нешо Бончев”. Реализирани бяха 10 информационни срещи, разпространени бяха приблизително 350 бр. тематични брошури, като броя на информираните деца от целевата група е 157.

Целта на информационната кампания бе повишаване на информираността на учениците от целевата група, съобразно възрастта, относно физиологичните промени, настъпващи в процеса на съзряване; да информира за начините за предпазване от инфекциозни заболявания, предавани по полов път и за методите за предпазване от нежелана бременност.

След обработка на попълнените анкетни карти от класните ръководители, може да се обобщи, че проведената кампания е била ефективна и полезна за подрастващите и е възбудила интереса им към темата „Здравна и полова култура“, съобразно възрастовото им развитие и жизнения опит който имат.